Materiaal voor een tv-advertentie

Geregisseerd geluk. Materiaal voor een tv-advertentie onderzoekt de basisvorm van Walt Disneys droom van geluk.

Vanaf de herfst kwam een deel van de auditanten van Geregisseerd Geluk. Blijspel over Depressie zeven keer samen om filmmateriaal te creëren voor zogenaamde tv-advertenties. Met die advertenties wordt kritisch gereageerd op het meest gespeelde toneelstuk aller tijden: Walt Disney's the Carousel of Progress.

Hoe kan een carrousel vooruitgang incorporeren? Is de droom van geluk door technologische vernieuwing niet een steeds opnieuw geconstrueerde stilstand? Walt Disney presenteert ons hier een paradoxaal beeld.

In de huiskamer van het geluk (gemaakt voor de audities in het museum) zijn scènes ontwikkeld van individueel- en groepsgeluk in relatie tot de iconische objecten van de technologische vernieuwing (radio, tv, smartphone, 3D-printer). De teksten belichamen de zekerheid van de vooruitgang.

Spelers: Jonna van Alphen, Peter van Doremalen, Atefrans de Bruin, Jedidja de Vroome, Monika Kowalewska, Peter Hoex, Mary van Duuren, Korrie Andringa, Christa Ram, Siërra Coutinho, Margreet Rolink, Urias Boerleider.

Assistent regisseur: Dorothy Blokland.

https://www.youtube.com/watch?v=5KguOd0J6sM
Soldaten van 't Geregisseerd Geluk
Soldaten van 't Geregisseerd Geluk