Wil jij een rol?

Jeanne van Heeswijk, kunstenaar, en Paul De Bruyne, theatermaker, gaan op zoek naar de mechanismen van het geluk. In het decor van het blijspel (de bank, de tafel, de trap, de doldraaiende deur, de hysterische lachband en de ouderwetse camera’s) zoeken ze hun eigen, onnavolgbaar plekje van welbehagen en comfort dat niet gecorrumpeerd is door commercie en depressie, door onwezenlijke werkdruk en kleverige romantiek. Om dat paradijsje te creëren hebben zij medewerking nodig. Wie wil hen helpen door AUDITIE te doen voor een rol of een bijdrage aan het scenario van een nog te verzinnen blijspel?

Tijdens de audities van 'DEPRESSIE !! — een blijspel —in vijf bedrijven', staat jouw ervaring van geluk, comedy en depressie centraal. Wil jij vertellen over je meest recente zoen? Kun jij alleen met lelijke mensen lachen? Hoe lang is het geleden dat je een duwtje in de rug hebt gekregen? Waarmee kunnen wij je gelukkig maken? Wie heeft je onlangs over de wang geaaid? Wat maakt jou onzeker? Is uitlachen leuker dan lachen om iets? Wie heb jij onlangs over de wang geaaid? Met welk comedy personage zou jij in gesprek willen gaan? Wie zou je op de bek willen slaan? Door wie zou jij jezelf te kakken willen laten zetten? Voor wat zou jij een moord begaan? Met wie zit je op de bank? Wie mag er jouw trap op? Hoe was je dag op het werk? Welk persoonlijk object zou jij willen tentoonstellen in onze kamer van geluk en depressie?

Bovenstaande oproep was te lezen in de museumzaal en trok vele, spontane en onverwachte auditanten. Op 5 woensdagen en zaterdagen auditeerden zij onder regie van Paul de Bruyne of gastregisseur Martijn Bouwman en samen met gastspelers Lonne Gosling en Rogier Schippers in het decor van de gelukskamer. En in bijzijn van het museumpubliek. Op de laatste auditiedag werden alle auditanten nogmaals uitgenodigd om een stukje te spelen voor de camera.

Kijk ook eens bij
De audities
https://www.youtube.com/watch?v=okcJf8sif2A
Oproep 'WIl jij een rol?'