Wie zet de zorg mee op z’n kop?

Sjaak Langenberg en Rosé de Beer dagen museumbezoekers uit mee te denken in alternatieve zorgconcepten voor ouderen

Samen met jongeren en ouderen, verzorgers en vrijwilligers en organisaties die normaliter niet bij de ouderenzorg zijn betrokken, wil het kunstenaarsduo Sjaak Langenberg & Rosé de Beer in 2016 een festival opzetten waarin de wereld van de ouderenzorg tijdelijk op zijn kop staat: Het zorgfestivAL. Voor dit festival zoekt het duo nieuwe initiatieven, activiteiten en ideeën waarbij zorgen voor elkaar een nieuwe vorm en betekenis krijgt. Van een alternatieve taxi-service met oldtimers tot tafeltje-dek-je door fooddesigners.

In de aanloop naar het festival richten Langenberg & de Beer het ‘Evenementenontwikkelbureau Zo Doen We Dat Hier’ en ‘De Mopperclub’ (mopperen als gelegitimeerde vrijetijdsactiviteit) op. Zij bezoeken hiermee verschillende zorglocaties en het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

U bent van harte uitgenodigd langs te komen voor informatie, om een idee te delen of om u op te geven als vrijwilliger voor het festival. Een mail sturen kan ook: aanmelden@sm-s.nl onder vermelding zorgfestivAL.

Vrijdag 16 oktober, zaterdag 17 oktober en zondag 18 oktober, 11:00 - 17:00 uur in het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch.

Bijzonder bezoek:

MTC Health Angels, motorrijders werkzaam bij Brabantzorg, GGZ en Dichterbij, nemen op 16 oktober bewoners van de woonzorgcentra Noorderkroon en Nieuwehagen in zijspan mee naar Bosch Geluk.

Health Angels