Michiel van de Weerthof & Joost van Pagée

06-10 t/m 29-11

De Apostrof. Weerthof & Pagée doken de maand oktober onder in het museum, als artists-in-residence. Op zoek naar het geluk van het museum interviewden zij medewerkers, bezoekers, suppoosten, de architect, de wethouder en de directeur. De kunstenaars registreerden alledaagse museale geluiden, onderschepten fragmenten van gesprekken en liepen ook een rondje mee met de schoonmaakster. Het resultaat: honderden uren aan museaal audiomateriaal met spitse humor verwerkt tot een interactieve audiotour met acht verschillende varianten.

Schoonheid of Verrassing
Komt u voor De Schoonheid of voor De Verrassing? De eerste vraag in de audiotour is direct raak. Ze verdeelt de bezoekers en laat hen eenzelfde tour door het museum wandelen, maar vanuit een ander perspectief. Wie voor De Schoonheid kiest wordt gewezen op geuren in bepaalde ruimtes zoals oranjebloesem en pepermunt, wie voor De Verrassing kiest hoort de suppoosten hardop twijfelen (waarover?). Niet de getoonde kunst staat centraal in deze tour, maar het gebouw en haar bewoners. Informatief, speels, verrassend en soms ontluisterend.

Onderzoek: 06-10 t/m 31-10

 

Vanaf vrijdag 13 november t/m 29 november te beluisteren in het museum. iPod's en koptelefoons zijn af te halen bij de balie van het museum.

 

 

 

Geluksvisie: WAT IS HET GELUK VAN HET MUSEUM?

 

soundtreks.michielvandeweerthof.nl

 

Bezoekers lopen de interactieve audiotoer De Apostrof
MIchiel van de Weerthof luistert aan De Balie
De audiokunstenaars aan het werk op zaal
Bezoekers lopen De Apostrof