Oproep

Reinventing Happiness zoekt Bossche kunstenaars!

Kan een andere kijk op geluk bijdragen aan een prettige en meer duurzame samenleving?

Het Stedelijk Museum 's-Hertogenbosch biedt een platform aan lokale kunstenaars, musici, theatermakers, ontwerpers, architecten en schrijvers die hun werk willen tonen binnen het project Reinventing Happiness.

Heb je een andere kijk op geluk en daarmee ook op de samenleving? Draagt jouw project bij aan het geluk van een ander? Nodigt jouw werk uit tot kritische reflectie op de consumptiemaatschappij? Of heb je een concreet voorstel voor het verhogen van het welzijn van bewoners van ’s-Hertogenbosch?

Van 12 september t/m 6 december 2015 opent het museum haar deuren voor alle creatieve talenten uit ’s-Hertogenbosch met een andere kijk op geluk.

We bieden een platform voor presentatie, discussie, performance, ontmoeting en experiment. Dit kan een eenmalig optreden zijn, een aantal dagen onderzoek doen in het museum, wekelijks een column (laten) voordragen, een discussie organiseren of je werk tijdelijk op zaal tentoonstellen. Naar aanleiding van de inzendingen en ideeën wordt het programma samengesteld door René Pingen, directeur van Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch en Joanna van der Zanden, gastconservator Reinventing Happiness.

Criteria:

  • je bent professioneel kunstenaar, theatermaker, schrijver, musicus, ontwerper, architect of op een andere wijze creatief werkzaam.
  • je woont in 's-Hertogenbosch
  • je werk of je voorstel moet overtuigend aansluiten bij de thematiek van Reinventing Happiness (zie: introductie)
  • je werk of je voorstel moet in het museum gepresenteerd of uitgevoerd kunnen worden binnen de periode (of een deel) van 12 september t/m 29 november 2015
  • je geeft het museum het recht om foto’s van je werk of opvoering te maken en te publiceren

Ondersteuning en budget:

Het museum biedt zoveel mogelijk facilitaire ondersteuning om je werk of voorstel zo goed mogelijk te laten zien of uit te voeren. Voor het realiseren van nieuw werk en voor opvoeringen is een bescheiden vergoeding aanwezig. Over de hoogte van deze vergoeding kan niet worden onderhandeld.

Aanmelden kan door een mail te sturen met je voorstel en motivatie naar platform@sm-s.nl. Ook kan je via dit e-mail adres meer informatie opvragen.

Sluitingsdatum is 15 juni 2015.