Voortuin geluk in de Pastoor Mutsaersstraat

VERSLAG

De  "Onttegel je voortuin actie" van Frank Bruggeman afgelopen voorjaar leverde veel aanmeldingen op. Ook Marlon Wagenaar en Luciënne Pullen, buurvrouwen op de Pastoor Mutsaersstraat 31 en 33 reageerden. Omdat hun geveltuinen slechts 2 stoeptegels diep zijn, ontvingen zij de troostprijs. Ook omdat de buurvrouwen zelf ook wel wilden investeren en ze het doel hadden om meerdere buren enthousiast te krijgen.

De Pastoor Mutsaersstraat ligt in een typische na-oorlogse woonwijk. Een mix van sociale woningbouw met boven- en benedenwoningen, een verzorghuis en een aantal koopwoningen. En hoewel de helft van de straat bekleed is met gras en een paar beukenhaagjes, domineren toch vooral de grijze stoeptegels en de geparkeerde auto's. Niet bepaald een vrolijk aangezicht.

Slechts één enkele andere buur wilde meedoen met de actie: De bewoners van nummer 35. De anderen wilden eerst maar eens zien dan geloven, want een groene geveltuin brengt toch vooral tijd en kosten met zich mee?

In overleg met Frank Bruggeman werden de plantenwensen afgestemd en op zaterdag 24 en  zondag 25 september gingen de tegels eruit en de planten er in. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds in het kader van Burendag kon er goed worden uitgepakt: nieuwe grond, stevige omranding en een heel divers plantenassortiment. Nog voordat de planten in de grond stonden was het effect al zichtbaar. "Wat een vrolijke boel!", was de overeenstemmende reactie van voorbijgangers. De overburen stonden te glimlachen: "Eindelijk een mooi uitzicht!".