Bewoners zorgcentra met Health Angels naar het museum

Motorclub MTC Health Angels nam vrijdag 16 oktober een aantal bewoners van de Bossche woonzorgcentra Noorderkroon en Nieuwehagen in de zijspan mee naar het Stedelijk Museum in Den Bosch. Hier bezochten zij de tentoonstelling Bosch Geluk.

De bewoners van de twee woonzorgcentra gingen op initiatief van kunstenaars Sjaak Langenberg en Rosé de Beer naar het museum, een bezoek die de bewoners, gezien hun beperking, anders niet zouden maken. De kunstenaars en het museum werkten voor dit bijzondere uitje samen met MTC Health Angels, een club van motorrijders werkzaam bij Brabantzorg, de GGZ en Dichterbij. MTC Health Angels stelt zich tevens ten doel mensen met een (verworven) beperking mee te laten genieten van het motorrijden middels zijspan.

Dat medewerkers van een ouderenzorgorganisatie vanuit een gezamenlijke passie en in een andere rol een onalledaagse activiteit voor ouderen ontwikkelen is volgens Langenberg en de Beer een prachtige manier om op een hele andere manier 'zorg' te leveren. Zo kan er een heel nieuw netwerk rondom ouderen ontsloten worden.